Nu lanserar vi vår hemsida!

Posted on

Nu äntligen presenterar och lanserar vi vår efterlängtade hemsida. Hemsidans länk är http://hopesverige.se

 

Hope är en nystartad ideell förening som startades upp på Facebook den 17 januari 2014. Vi är 9 personer som finns med på Hope. Det vi gör är att vi hjälper utsatta barnfamiljer i första hand vars föräldrar har det svårt att få ekonomin och gå runt, det kanske inte finns det utrymmet för en matbudet eller inköp av kläder pga förstora utgifter just den månaden, eller rant av att pengarna inte räckte till av en rad olika anledningar. Situationen kan vara ohållbar att dem inte vågar eller kan låna pengar av sina nära och kära eller känner sig skamsen att fråga om hjälp eller bara rent ut att be om hjälp.

 Vi förmedlar kortsiktig hjälp och man kan inte höra av sig till oss varje månad då vi inte är ett alternativ för försörjningsstöd. Personer som främst är barnfamiljer hör av sig till oss på Facebook och berättar sin situation till varför dem vill ha hjälp med mat eller kläder. Vi ställer några enkla frågor för att få reda på hur stort behovet är, antal i familjen, allergier mm så vi får en så bra helhetsbild som möjligt för att kunna ge familjen så bra hjälp som möjligt. Vi skriver då ihop ett inlägg som är anonymt då ingen ska kunna känna igen att det t.ex. är Carina och Patrik som behöver hjälp. Vi vänder oss då till allmänheten att denna familj behöver t.ex. ett presentkort, mattkasse eller kläder beroende vad familjen söker. Dom som då vill hjälpa till med ett ärende skickar ett privat meddelande till oss på Hope och vi förmedlar då kontakten mellan givare och sökande. Man kan även sätta in en slant pengar på vårt konto som vi då gör ett presentkort och skickar till familjen eller portopengar så vi kan skicka iväg klädpaket. Summan får man själv bestämma, finns ingen summa som är för liten. Vi har även våra hjälpassistenter som hjälper till med mat och kläder och blir då våran mellanhand till våra sökande. Om vi får in en sökande så kan vi kontakta våra hjälpassistenter som då bor i samma ort som den sökande och frågar om dem kan hjälpa familjen med kläder eller matkasse. Våra hjälpassistenter är väldigt vikta för oss då vi kan hjälpa den utsatta familjen snabbare, Annars väntar vi på att allmänheten vill hjälpa till med ett ärende. Men våra givare som vi får in till våra ärenden är också väldigt viktiga för oss samt våra sökande.

Som jag nämnde i början av detta inlägg så är vi en förening och vi är utspridda av alla håll och kanter. Vi tar tacksam emot medlemmar till förening. Avgiften är på 50 kr och gäller i 1 år. Som medlem får man ett månadsbrev där berättar lite kort och gott vad som har hänt just den månaden så medlemmen får lite information om verksamheten.

Vi tar även emot sponsorer till Hope, man kan sponsra med pengar alternativ materiella saker som då kan gå till den sökande.

Vi har även en loppis sida på Facebook där man kan lägga ut sina saker som man vill bli av med. pengarna som kommer in går direkt till Hope.

På hemsidan lägger vi även ut ärenden men man kan även köpa en reklamplats så ditt företag syns

Image

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s